MANIFEST DEL CREIXEMENT

Ja fa molt de temps que tinc una entrada pendent sobre uns dels temes que més m'apassionen: el disseny. Va ser Adriana Barba (una bloguer a qui no he tingut el plaer de conèixer però a qui llegeixc des que vaig tenir la fortuna de descobrir el seu blog)qui me'l va donar a conèixer i li estic agraïda eternament.
Ací us presente els punts que més m'agraden del Manifest de Bruce Mau. Gaudiu-lo tant com jo.

1. Permet que els esdeveniments et canvien. Has d'estar desitjant créixer. El creixement no és alguna cosa que t'ocorre. Tu ho produeixes. Tu ho vius. Els requisits del creixement són: que estigues obert a experimentar nous esdeveniments i disposat a ser canviat per ells.

2. Oblida't d'allò bo. Allò bo és una mesura coneguda; és allò en el que tots estem d'acord. Créixer no és alguna cosa necessàriament bona. El creixement és una exploració intermitent que no necessàriament ens portarà al que estem buscant. Mentre t'apegues a allò bo, mai aconseguiràs el veritable creixement.

3. El procés és més important que el resultat. Quan el resultat condueix al procés, només arribarem on ja hem estat. Si el procés condueix al resultat, potser no sabrem a on anem, però sabrem que volem estar aquí.

4. Estima els teus experiments (com estimaries a un fill lleig). L'emoció és el motor del creixement. Gaudeix la llibertat de considerar el teu treball com a meravellosos experiments, intents, assajos i errors. Adopta un enfocament de llarg termini i permet-te tots els dies la diversió de fracassar.

6. Captura els accidents. La resposta incorrecta és la resposta encertada a la recerca d'una pregunta diferent. Acumula respostes equivocades com a part del procés. Planteja't diferents preguntes.
9. Comença on siga. John Cage ens diu que el no saber on començar és una forma comuna de paràlisi. El seu consell: comença on siga.
14. No sigues «cool». «Cool» és el temor conservador vestit de negre. Allibera't dels límits d'aquesta naturalesa.
15. Fes preguntes ximples. El creixement s'alimenta del desig i de la innocència. Valora la resposta, no la pregunta. Imagina't aprenent al llarg de la teva vida al ritme d'un nen.

18. Desvetlla't. Coses estranyes ocorren quan has anat molt lluny, quan portes molt temps despert, has treballat massa i estàs aïllat de la resta del món.

19. Treballa la metàfora. Cada objecte té la capacitat de representar alguna cosa diferent del que aparentment és. Treballa en el que representa.

20. Assegura't de córrer riscos. El temps és alguna cosa genètica. L'avui és fill de l'ahir i pare del demà. El treball que fas avui crearà el teu futur.

21. Repeteix-te. Si t'agrada, fes-ho una altra vegada. Si no t'agrada, fes-ho una altra vegada.
23. Puja't a les espatlles dels altres. Pots viatjar més lluny muntat en els assoliments d'els qui t'han precedit. I des d'aquí, la vista és molt millor.
25. No neteges el teu escriptori. Podries trobar al matí alguna cosa que no vas poder veure aquesta nit.

35. Imita. No sigues tímid sobre aquest tema. Intenta arribar tan a prop com pugues. Mai recorreràs tot el camí, i la separació pot resultar realment sorprenent. Només necessitem observar a Richard Hamilton amb la seva versió del gran got de Duchamp per veure el rica, desacreditada i desaprofitada que és la imitació com a tècnica.

36. Improvisa. Quan se t'obliden les paraules, fes el que Ella Fitzgerald: inventa una mica més ... però no paraules.
42. Recorda. El creixement només és possible com a producte de la història. Sense memòria, la innovació es converteix en mera novetat. La història dóna rumb al creixement. Però la història mai és perfecta. Cada record és una imatge degradada o recomposta d'un moment o esdeveniment previ. Això és el que ens fa conscients que es tracta del passat, i no del present. Això significa que cada record és nou, que es tracta d'alguna cosa diferent de la seva font i amb un gran potencial de creixement propi.

Popular Posts