BULBASAUR ONLINE


Vull emetre un so de fàstig envers un tema que cada vegada em desinquieta més i més. Alguna vegada us heu parat a reflexionar quina és la relació entre dones i espai públic? No tardarem res en adonar-nos que el carrer no ens pertany i que milers de situacions ho confirmen dia rere dia, des del famós "fes-me una perduda quan arribes" fins al fet de mirar fins l'infinit i més enllà abans de posar la clau al pany. Si bé es tracta de comportaments no generalitzats, sí que suren de forma quasi invisible en les nostres consciències i els portem digerint de fa segles com robots en sèrie. Una educació basada en la por i la indefensió en molts dels casos ajuda, i si no, l'art,el cine i la literatura ja s'ocupen de recordar-ho. Llavors, qui es construeix una personalitat forta per deambular en l'espai públic?

Ostres, doncs deuriem. Deuriem sentir que el carrer ens pertany igual que a l'altre sexe, però per a això necessitem reaprendre-ho, escoltar-ho, llegir-ho i sobre tot veure-ho.


Text adaptat a partir de la lectura del fanzine Bulbasaur, editat a Barcelona i escrit per Blanca Miró, Mirena Ossorno i Andrea Albarado. Un recorregut pel feminisme amb col·laboracions d'Àngela Pujol, Elena Gallén, Monica Tomás, Victor Ginesta i entrevistes a Lucía Lijtmaer Arponera i Nathalie du Pasquier. 
Molt molt recomanable!!!

Popular Posts